Eersten met toestemming van Jacky Knuijsting het verhaal van haar Vader die Directeur was

van de Gevangenis in Kotta Baroe Hollandia Nederlands Nieuw-Guinea,

Daarna ook toestemming van Chris v.d.Klauw deze link dat op zijn web-site staat te gebruiken..

 In beide gevallen mijn hartelijke dank.

En ter Ere van De Vader Van Jacky heb ik dit op mijn web-site geplaats.

Klik op de Link En leest de Verhalen dat nu tot de Geschiedenis behoort.

Hoy John het verhaal van haar vader staat hier:
http://www.west-papua.nl/Bezoekersbijdragen/gevangenis_van_Hollandia.htm

Je kunt natuurlijk ook gewoon met bovenstaande hyperlink van jouw site naar hier verwijzen, dan hoef je niet het hele verhaal (8 pagina's) over te nemen.

Met vriendelijke groet,

Chris P. van der Klauw
nieuwguinea.com/west-papua.nl
tanahku.west-papua.nl
nngprikbord.west-papua.nl/phpBB3
nngfotoalbum.west-papua.nl
manfakwak.west-papua.nl

Ben zeer trots dit gebeuren op mijn web-site te mogen plaatsen, vooral om dat het gaat over Nederlands Nieuw-Guinea en ook over Mijn Beste Vriend ''Djungel Jim"" Raat. R.I.P.

Deze verhalen mogen ten nimmer verloren gaan en voor mij gaan ze de Geschiedenis  in

zoals helaas teveel verloren verhalen, mocht Uw Verhalen hebben, die kunt u op "IngezondenVerhalen" Plaatsen en verzekeren voor het Nageslacht......!!! 

Met dank John ''Paatje" Bruininga

 Jacky Samen met Harry op een R&R feessie in Hengelo.


Anekdotes uit het verleden.......


Heel interesant deze documentatie want dat is het. Ik ken Jim Raat en Jacky Knuijsting persoonlijk en voor hun Leven ,samen met hun leeftijdsgenoten ,die zij hebben geleefd in Nieuw-Guinea, heb ik grote bewondering !!! Ik heb de eer ,bij een bezoek aan Kalibanteng Semarang, een eerbewijs te geven aan de Opa van Jim, de Opa die zijn leven heeft gegeven voor Vrijheid en Democratie.... Jim, Ik wens jou en jouw Vrouw Stan veel sterkte toe in de komende tijd !! En veel liefs voor Jacky. Klasse Meid ! Paatje John Bruininga
Avatar gebruiker
Johnny Bruininga
 Re: Verhalen van W. Knuijsting, gevangenisdirecteur Hollandia

Berichtdoor Jim Raat » ma 03 maart 2008, 11:38

Inderdaad Paatje John, het Knuijstingverhaal komt op deze plek goed tot zijn recht en krijgt Jacky's vader de eer die hem toekomt. De foto's van mijn vader - die als gevangenisopziener olv dhr Knuijsting werkte - maken dit unieke document compleet. Bijna dagelijks kwam ik in de jail en zag daar het reilen en zeilen. Met enkele gevangenen had ik zelfs een goede band en het merendeel van het gev. personeel ken ik. Van laatstgenoemde heb ik er inmiddels twee ontmoet, tw: dhr L. Van der Valk (administrateur) uit Ommoord en dhr K. Groothuizen (opziener) die thans in Arnhem woont. Voor Jacky vind ik het fijn dat haar vader's memoires via deze plek een bijdrage geven aan onze geschiedenis op Nederlands Nieuw-Guinea. Nu wachten wij op úw verhalenreeks Paatje. Want daar in die archipel werd destijds iets heel bijzonders tot stand gebracht met schamele middelen. Ajó Paatje, klim in de pen eh...eh...pc, niet in de klapperboomm hihihihi.....!! Paatje John, nogmaals wil aan u ik mijn grote dankbaarheid uitspreken voor uw bezoek aan het graf van mijn (Hollandse) opa op Kalibanteng. Hij was geboren op 21 october 1866 te Ilpendam (nrd-holl). Op 20 april 1895 vertrok hij als KL-soldaat naar Ned. Indië, aankomst op 27 mei 1895 te Batavia. Van mijn opa weet ik helemaal niets behalve enkele citaten uit zijn stamboek. Het enige tastbare bewijs/herinnering is een foto van zijn graf die mijn vader ontving van de Oorlogsgraven Stichting. Uw bezoek aan zijn graf heeft mijn opa aan de vergetelheid onttrokken en voor mij de cirkel rond gemaakt. Bedànkt Paatje John!
Jim Raat
 Re: Verhalen van W. Knuijsting, gevangenisdirecteur Hollandia

Berichtdoor Johnny Bruininga » di 04 maart 2008, 15:02

Afbeelding Met veel respect en grote Eer dat ik het voor je mocht doen Jungel Jim..!!!!

Date: 28 feb 2008 Time: 12:10:07 Een compleet werkstuk, waar ik mij toch wel emotioneel bij verbonden voel. Wij hebben aan de Hospitaalweg gewoond, niet ver van de gevangenis. In een woord geweldig, Jacky! De complimenten zijn uiteraard ook voor Jim Raat voor zijn bijdrage middels de foto's. Humphrey Trouerbach
Humphrey
 Re: Verhalen van W. Knuijsting, gevangenisdirecteur Hollandia

Berichtdoor Jim Raat » za 15 maart 2008, 21:07

Date: 01 mrt 2008 Time: 18:51:16 Bedankt voor je complimenten Humphrey!! Alle eer betreffende foto's gaat natuurlijk in de eerste plaats uit naar mijn vader die ze had gemaakt. Samen met dit bijzondere gevangenisverhaal van Jacky's vader is het een uniek document. grvJim
Jim Raat
 Re: Verhalen van W. Knuijsting, gevangenisdirecteur Hollandia

Berichtdoor webmaster » za 15 maart 2008, 21:27

Van: Jacky Knuijsting Date: 01 mrt 2008 Time: 14:44:29 Ik ben ontzettend blij dat de door mijn vader geschreven belevenissen weer gelezen kunnen worden. Toen ik na zijn overlijden in zijn “werkkamertje” deze stukken had gevonden, had ik mezelf meteen beloofd dit met zoveel mogelijk mensen te delen. Voor mij zijn deze verhalen “goud” waard en ik hoop dan ook dat anderen veel leesplezier zullen hebben. En wat heeft Chris dit mooi en met smaak geplaatst! Heel veel dank hiervoor.
Avatar gebruiker
webmaster
Beheerder
 Re: Verhalen van W. Knuijsting, gevangenisdirecteur Hollandia

Berichtdoor Jim Raat » za 15 maart 2008, 21:40

Date: 01 mrt 2008 Time: 18:44:20 Ja Jacky, op deze plek komen de verhalen van je dierbare vader helemaal tot hun recht. Ook voor mij hebben ze een bijzondere betekenis, niet alleen omdat ik je buurjongen ben maar bovenal omdat ik dagelijks in de gevangenis kwam en je vader een warm hart toe draag. grvJim

Jacky Haar Vakantie naar AMBON 2 december 2015.


Jacky Knuijsting aan BALI-AMBON-SAPARUA

Jaaaaa daar zit ik dan weer in de tropen, in Bali waar het extreem warm is, maar tjeetje wat duurt die reis lang, zeker als je in het vliegtuig niet echt kan slapen. Neeeee ik mopper niet, ik heb het er zekertjes wel voor over hoor, want éénmaal hier dan vergeet je die lange zit snel. Zeker als mijn Balinese vriend, sinds 2001, Made op het vliegveld staat te wachten. Eerst even vertellen hoe mijn vertrek vanaf Schiphol is gegaan. Sta ik daar met mijn onwijs zware koffer in de rij, zie ik in de verte een man met een klein vrouwtje aanlopen. ""Gossie, lijkt wel of ik die 2 ken, en wel hoor die 2 lieve, gekke mallotige vrienden uit Gelderland hebben de auto gepakt om mij uit te zwaaien. Is dat niet lief? Helemaal te gek toch! Tuurlijk was mijn schatje er ook. Voelde me opeens een heel belangrijk figuurtje. Ik zit hier nu een paar dagen, alles weer zoals vanouds, erg thuisig, alleen slapen wil niet erg lukken en dus spook ik 's nachts om 4 uur door de tuin van het hotel.

Ouiiiiii, moi à nouveau à Bali où il fait extrèmement chaud. Nonnnnn je ne pleure pas, je suis heureuse. Mais non de diou, que ce voyage est long, car dormir dans l'avion n'est pas facile. Mais bon, une fois arrivé on oublie le voyage et le mal au derrière. Et surtout quand tu vois ton ami Made à l'aéroport. Ce gars là je connais depuis 2001. D'abord je veux raconter mon départ de l'aéroport d'Amsterdam. Je fais la queue avec ma valise qui pèse une tonne et de loin je vois arriver un mec avec une petite bonne femme."Maissss je les connais" Des amis adorable, fous, ont pris la voiture, ont roulé une heure pour venir me dire aurevoir. C'est trop non? Biensur que mon chéri était là aussi. Je me sentais une petite star.
Et me voilà depuis quelques jours à Bali où je me sens comme chez moi. La seule chose, les dodos sont encore difficiles, souvent je me promène à 4h du matin dans le jardin de l'hôtel.

Jacky Knuijsting aan BALI-AMBON-SAPARUA
23 min. ·

Hallo allemaal, ik zit hier nu dik een week en alles gaat uitstekend. Heeeeerlijk, wat ben ik toch een bofkont! Geweldig toch als je 's morgens wakker wordt, je ogen uitwrijft, je uitrekt, voorzichtig je benen op de grond zet, je ietwat stijve ledematen rechttrekt, naar de schuifdeur van de kamer loopt, die dan naar links schuift en op je terrasje staat en die lekkere warme deken over je heen voelt! Puur geluk! Ik hou hiervan. Even gaan zitten, om je heen kijken, diep zuchten en denken .......nee effies NIET denken, alleen maar insnuiven en je helemaal relax voelen.
Morgen laat ik masseren, kan vast geen kwaad, dat "oude" lijf gaat daar vast heel blij van worden.

Het gaat goed met mij, super goed, zeker nu Harry er ook is. Eigenlijk heb ik zooo weinig tijd om achter de computer te gaan zitten. Jullie snappen vast wel dat ik het hier ontzettend druk heb met lopen, kijken, eten, klessebessen, ontdekken, zwemmen, kortom ik heb een complete dagtaak met het genieten. Ik heb natuurlijk wel wat fotootjes gemaakt en die zal ik met jullie delen, krijgen jullie daar in het kille Nederland een indrukje van hoe het er hier eruit ziet nu. Jaaa ik weet best wel dat ik een beetje onaardig ben, maar daar trek ik me gewoon niets van aan. Haha.

Je vais BIEN, très bien, aussi parceque Harry est à mes côtés maintenant. A vrai dire, j'ai très peu de temps pour me mettre devant mon ordi. Je suppose que vous comprenez que je suis si occupée avec, les kms de marche, manger, discuter, découvrir, nager, en un seul mot, j'ai du boulot avec profiter de tout. J'ai fait quand même des photos que je veux partager avec vous afin de vous donner une petite impression comment c'est ici. Ouiii je sais, je ne suis pas très sympa, mais je m'en fou. Haha

 

Hoe kan 1 mens dit allemaal tegelijk aan !!! Ikke moest wel.
Gisteren naar het schooltje terug geweest waar ik 3 jaar geleden 3 maanden vertoefd heb. Het was niet terugkomen, maar thuiskomen. Er kwamen meteen een heleboel kinderen op me af en ik kreeg een mooie bloemenketting om.

En toen......zag ik de hele familie, mijn oud-leerlingen en toen.......hield ik het niet meer droog. En toen......gutste het zweet langs mijn lijf, en toen..... biggelden de tranen over mijn wangen, en toen.....stond ik te trillen op mijn benen.

Dat werd dus knuffelen, aaien, handjes schudden, schouder klopjes uitdelen etc.
Wist verdorie niet waar ik kijken moest, hoe ik me gedragen moest, hoe ik stoer moest blijven. Ach verdorie, ben maar gewoon mezelf gebleven!

Ik weet niet of iemand onder jullie zich dit kan voorstellen, dit kan begrijpen, maar dat kan me eigenlijk ook niets schelen, ik heb een middag gehad die ik NOOIT zal vergeten. Dit kan NIEMAND van me afpakken, lekker puh!

Comment une seule personne peut supporter tout ça la fois à !!! MOI je le devais . Hier, je suis retournée à l'école où il ya trois ans , j'ai été pendant trois mois Je ne revenais pas , mais je retournais à la maison .

Un grand nombre d'enfants est venu jusqu'à moi et j'ai eu un beau collier de fleurs. Et puis je l'ai vu ...... toute la famille , mes anciens élèves , puis ....... Je ne pouvais plus rester seche. Et puis ...... la sueur coulait le long de mon corps , puis ..... les larmes coulait sur mes joues , puis ..... je tremblais sur mes jambes .

Et alors les câlins, les caresses, les tapes d'épaule, etc.
Je ne savais pas où je devais regarder , comment je devais me comporter , comment rester cool. Oh zut, mais je suis simplement restée moi même !
Je ne sais pas si quelqu'un d'entre vous pourrait imaginer ce que j'ai resenti, si quelqu'un peut comprendre, mais finalement je m'en fou complètement et ….merde!!